Biografie

In 1968 ben ik geboren in Nijverdal. Na 6 jaar HAVO ben ik in 1987 verhuisd naar Groningen. Eerst om de ALO (sportacademie) te volgen. Na een jaar kwam er een studieverandering. Mede bewerkt door een predikant die zei: Waarom ga je niet gelijk theologie doen? Bovenal was het de leiding van de Heere God in mijn leven. Twee jaar heb ik gedaan over mijn Colloquim doctum. Als bijscholing was Grieks en Latijn noodzakelijk, maar ook Engels en Duits op Vwo-niveau en geschiedenis op Havo-niveau. Aansluitend ben ik met de theologiestudie begonnen.
In 1994 heb ik het doctoraal afgerond en ben ik, terwijl ik begon aan de kerkelijke opleiding, gaan werken in de Hervormde wijkgemeente Centrum-Oost in Groningen. Tegenwoordig de wijkgemeente Martinikerk geheten. Drie jaar ben ik hier pastoraal werker geweest.
In 1995 betrok ik de pastorie van Dorkwerd om ook daar drie jaar als pastoraal werker werkzaam te zijn. In dit jaar mocht ik ook trouwen en in de loop van de jaren mocht ik samen met mijn vrouw vier kinderen krijgen.
In augustus 1996 heb ik de kerkelijke opleiding afgerond.

Giessenburg - ds. Holtslag over inzet van via sociale media in pastoraat
In 1998 heb ik het beroep van de Hervormde gemeente Pernis aangenomen en ben daar in de zomer bevestigd. De dienst werd geleid door ds. N. Noorlander.
In 2003 verruilde ik de standplaats voor de Hervormde gemeente Vollenhove – Sint Jansklooster.
Sinds juni 2011 ben ik predikant van de Hervormde Gemeente Giessen-Nieuwkerk en Neder-Slingeland.

In 2010 kreeg ik een verzoek om een Facebookprofiel aan te maken. Mijn eerste reactie was om dit niet te doen, want ik had al Hyves en daarnaast ook LinkedIn. Natuurlijk is het er wel van gekomen. Evenals een Twitteracount (@dsHoltslag), een account op Instagram, een blog, die later werd tot een eigen website.

Naast de gewone werkzaamheden als predikant ben ik momenteelĀ  consulent in de Hervormde gemeente Giessen-Oudekerk en Peursum en mentor van beginnende predikanten en studenten CHE. Daarnaast ben ik in januari 2022 beginnen met de twee-jarige interim opleiding om zo mijn kennis en capaciteiten te vergroten.

Ter ontspanning pak ik regelmatig de racefiets om alleen of met anderen asfalt weg te trappen. Onder andere via de Toer voor het goede doel van de IZB, waarvan ik organisator, ambassadeur en deelnemer ben. Jaarlijks wordt er een tocht georganiseerd om geld op te halen voor een missionair doel. Al met al zijn beide activiteiten een mooie combinatie van het werk ten bate van het Evangelie van Jezus Christus en mijn hobby wielrennen.

4 juni 2016 Toer voor het goede doel (6)

fveh 15